דג בטחינה
מצרכים:
1 ק"ג דגי ים או בריכה חתוכים לפרוסות של 3 ס"מ.
1/4 כוס קמח מעורב עם מלח ופלפל שחור
1/4 כוס שמן
2 כוסות טחינה מוכנה
אופן ההכנה:
מקמחים את הדגים בקמח, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הדגים מכל צד עד להזהבה.
מניחים בתבנית אפייה, יוצקים את הטחינה על הדגים.
אופים כ-15 דקות בחום בינוני.
סרדינים כבושים
מצרכים:
סרדינים טריים
מלח גס
חצי כוס חומץ
בצל פרוס
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
מנקים את הסרדינים, מניחים בכלי שכבת סרדינים, מכסים במלח גס ושוב שכבת סרדינים ומלח גס, עד שהכלי מלא.
כעבור 48 שעות שוטפים את הסרדינים.
מערבבים בכלי חומץ ובצל. מכניסים את הסרדינים לכלי ומכסים במעט שמן זית.
כעבור שעה אפשר להתחיל לנשנש, אבל עדיף להמתין מספר שעות.
בתיאבון!
מצרכים:
1 ק"ג דגי ים או בריכה חתוכים לפרוסות של 3 ס"מ.
1/4 כוס קמח מעורב עם מלח ופלפל שחור
1/4 כוס שמן
2 כוסות טחינה מוכנה
אופן ההכנה:
מקמחים את הדגים בקמח, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הדגים מכל צד עד להזהבה.
מניחים בתבנית אפייה, יוצקים את הטחינה על הדגים.
אופים כ-15 דקות בחום בינוני.
סרדינים כבושים
מצרכים:
סרדינים טריים
מלח גס
חצי כוס חומץ
בצל פרוס
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
מנקים את הסרדינים, מניחים בכלי שכבת סרדינים, מכסים במלח גס ושוב שכבת סרדינים ומלח גס, עד שהכלי מלא.
כעבור 48 שעות שוטפים את הסרדינים.
מערבבים בכלי חומץ ובצל. מכניסים את הסרדינים לכלי ומכסים במעט שמן זית.
כעבור שעה אפשר להתחיל לנשנש, אבל עדיף להמתין מספר שעות.
בתיאבון!
דוד שרוט הוא איש ים ודייג ותיק, כיום מנהל את שוק הדגים של דוד - דגים חנות דגים ואתר המאפשר הזמנת דגים טריים וכשרים עד הבית.
http://www.dagimdagim.co.il
http://www.dagimdagim.co.il